Musikflotten i Stockholm – Så fixar du festen

Att anordna en fest på en musikflotte i Stockholm är ett unikt och oförglömligt sätt att fira. Med Mälarens vackra vatten som bakgrund och Stockholms skyline i horisonten erbjuder musikflotten en perfekt kombination av natur och storstadsvibbar. Här är några tips för att fixa den ultimata festen på musikflotten.

1. Välj rätt musik

Musiken är hjärtat i en fest på en musikflotte. Skapa en spellista som passar stämningen och gästernas smak. Börja med lite lugnare musik medan gästerna anländer och minglar, och höj tempot senare på kvällen när dansgolvet öppnar. Variera musiken för att tillgodose olika preferenser, från pop och rock till house och klassiker. Underhålls av vår trubadur som kan läsa av stämningen och justera musiken därefter. En trubadur med erfarenhet av att spela på båtfester kan göra stor skillnad och hålla energin på topp hela kvällen.

2. Planera maten noggrant

Mat och dryck är centrala inslag i en lyckad fest. På musikflotten kan du välja mellan att anlita en cateringfirma eller låta gästerna ta med egen mat och dryck. För cateringalternativet, välj en meny som passar alla, inklusive vegetariska och allergivänliga alternativ. Fingerfood och småplock är praktiska val eftersom de är lätta att äta medan man minglar och dansar. Tänk på att ha ett bra utbud av drycker, både alkoholhaltiga och alkoholfria, för att tillgodose allas behov. Glöm inte att inkludera några festliga cocktails för att höja stämningen ytterligare.

3. Skapa en inbjudande atmosfär

Dekorationerna spelar en stor roll i att skapa rätt atmosfär på din fest. Använd ljusslingor, ballonger och färgglada dukar för att göra flotten inbjudande och festlig. Välj ett tema som kan guida dina dekorationsval, till exempel tropiskt, bohemiskt eller glamouröst. Använd också sittplatser strategiskt, med både bekväma loungeområden och ståbord där gästerna kan mingla. Om det är en kvällsfest, se till att ha tillräckligt med belysning för att skapa en mysig och inbjudande miljö utan att det blir för ljust.

4. Planera aktiviteter

För att hålla energin uppe och gästerna engagerade kan du planera några roliga aktiviteter. En fotohörna med roliga rekvisita kan vara ett uppskattat inslag där gästerna kan ta minnesvärda bilder. Tänk också på att ha några lugnare aktiviteter som inte kräver mycket utrymme, som kortspel eller brädspel, för de som vill ta en paus från dansgolvet.

5. Säkerhet först

Säkerhet är alltid viktig, särskilt på en fest på vatten. Se till att alla gäster är medvetna om säkerhetsföreskrifterna ombord på flotten. Ha en säkerhetsgenomgång i början av kvällen och informera om var flytvästar och första hjälpen-utrustning finns. Det kan också vara bra att ha en ansvarig person som håller koll på gästerna och ser till att alla har det bra och följer reglerna. Om alkohol serveras, uppmuntra till ansvarsfull konsumtion och se till att det finns tillräckligt med alkoholfria alternativ.

Att fixa en fest på musikflotten i Stockholm kräver noggrann planering, men resultatet är en unik och minnesvärd upplevelse. Genom att välja rätt musik, planera maten noggrant, skapa en inbjudande atmosfär, ordna roliga aktiviteter och prioritera säkerheten kan du säkerställa att din fest blir en succé. 

Kontakta oss för att boka vår musik- eller partyflotte och få mer information om våra erbjudanden och tillägg. Vi ser fram emot att hjälpa dig skapa en fantastisk fest på vattnet! Eller klicka här för att boka vår musikflotte

Lämna ett svar